Elk orgaan en weefsel in ons lichaam heeft een eigen frequentie.

Wanneer een weefsel uit balans is, verandert deze frequentie. Door middel van een meting worden de verschillende frequenties in kaart gebracht en wordt duidelijk welke weefsels en/of welke organen uit balans zijn.

Tijdens de meting kan aanvullend gemeten worden op verstoringen rondom neurotransmitters, allergie, emoties, nutriënten-tekorten en fysieke symptomen. Hierdoor is het herstellen van onbalans bij een groot aantal klachten mogelijk.

Hoe werkt een meting?

Belangrijkste doelstelling van de meting is om verstoringen te herkennen en het lichaam te ondersteunen zodat de balans van het lichaam weer hersteld kan worden.

De bioresonantiemeting werkt met een uiterst eenvoudig instrument dat de frequenties in het lichaam vaststelt. Dit is absoluut niet zwaar of pijnlijk en ook geschikt voor (kleine) kinderen.

De meting en het gesprek tussen behandelaar en cliënt vormen de basis van een orthomoleculaire visie. Deze visie leidt tot een voedingsadvies om het lichaam te versterken, onbalans te verminderen en het zelfherstellend vermogen te verbeteren.

Tijdens de eerste meting wordt een basistest afgenomen. Afhankelijk van de klachten kunnen aanvullende testen uitgevoerd worden. De resultaten worden besproken en je vragen worden beantwoord. Aan het einde van de sessie krijg je voedingsadvies mee voor een periode van 2 tot 3 maanden. Indien nodig wordt dit aangevuld met een advies voor een voedingssupplement.

Voor wie is bioresonantietherapie een optie?

Bioresonantie kan een ieder helpen die last heeft van:

• darmklachten
• hormonale klachten
• huidproblemen
• burnout
• overgewicht
• voedselintolerantie
• verzuring
• emotionele disbalans
• parasieten, virussen
• laag energieniveau
• en tal van andere klachten

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert. Bij acute klachten/aandoeningen als ontstekingen en infecties kunnen één of twee behandelingen al voldoende zijn. Bij chronische klachten zoals darmproblemen zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig om het genezingsproces in je lichaam op gang te brengen en te houden.

Sommige cliënten merken na de eerste behandeling een duidelijke vermindering van hun lichaamsklachten. Het gebeurt soms ook dat je je pas beter gaat voelen wanneer de afvalstoffen die door de behandeling vrijkomen, geheel afgevoerd zijn. Vooral in de eerste dagen na de therapie is veel water drinken belangrijk voor de ontgifting die plaatsvindt.

Veelvuldig voorkomende gevallen

Energie tekort

Je bent moe, moe en nog eens moe. Je wilt van alles, maar je lichaam werkt niet mee. Extra slapen helpt niet, je wordt moe wakker en langzaamaan wordt eigenlijk alles jou te veel.

Ik neem de tijd om samen met jou uit te zoeken waar de oorzaak ligt om op een natuurlijke manier je energie weer terug te vinden.

Mijn werkmethode is het beste te omschrijven als een maatwerk combinatie die bestaat uit uitgebreide anamnes, een voedingsanalyse en bioresonantietherapie. We stemmen in overleg de juiste behandelingen, producten en voeding af die passen bij jou als persoon.

Darmen

Je hebt een opgeblazen buik. Je ontlasting is altijd anders of je moet rennen om de wc op tijd te halen. Welke signalen jouw darmen ook afgeven, we zoeken de verstoring op, zodat jij weer rust in je darmen ervaart.

Door een volledig beeld te maken van je darmwerking kunnen we de oorzaak van je klacht achterhalen en met een passende behandeling starten.

Aan de hand van bioresonantie therapie kunnen we achterhalen waar je darmen last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan klachten als ontstekingen in de darmen, allergieën, voedselintoleranties, candida (gistschimmelinfectie), een tekort aan spijsverteringsenzymen of vitaminetekort. Door een volledig beeld te maken van je darmwerking kunnen we de oorzaak achterhalen en met een passende behandeling verhelpen.

Hormonale disbalans

Je menstruatie blijft weg of je verliest juist veel bloed. Je verandert iedere maand in een feeks of je wordt gek van de opvliegers. Zomaar een aantal klachten die voortvloeien uit hormonale disbalans.

Ik zoek graag samen met jou uit waar jouw hormonale disbalans vandaan komt en hoe we die het beste kunnen behandelen.

Eigenlijk lijkt alles te draaien om je hormonen. Je stemming, spijsvertering, gewicht, energieniveau, slaap, bloeddruk, vruchtbaarheid, libido en de mate van veroudering. Hormonen worden aangemaakt door verschillende klieren. Denk aan de hypofyse, de bijnieren, de alvleesklier, de hypothalamus, de schildklier en de eierstokken of zaadbal.

Je kunt je hormonen zien als een soort van boodschappers die onze cellen vertellen hoe ze moeten werken en wanneer. Ze beïnvloeden elkaar ook nog eens sterk. Als er één uit balans wordt gebracht, brengt dat ook gevolgen met zich mee voor de andere hormonen.

Hormonale disbalans komt voor bij:

• Menstruatie klachten
• Premenstrueel syndroom
• Overgangsklachten
• Insulineresistentie en hyperinsulinemie
• Diabetes en prediabetes
• Schildklierproblematiek (te snel of te langzaam werkend)
• Bijnieruitputting
• Burn-out
• Overspanning en stressgevoeligheid
• Slaapproblemen

Gezond op gewicht

Die extra kilo’s gaan er niet af. Wat je ook doet. Je hebt geen idee meer waar te beginnen. Wat je wel weet is dat die extra kilo’s in de weg zitten. Tijd om in actie te komen! Samen gaan we de oorzaak van je overgewicht opsporen en behandelen. We zorgen dat je in balans komt en daardoor kunt afvallen tot het door jou gewenste streefgewicht is bereikt.

Er is eigenlijk maar één goede manier om blijvend en verantwoord af te vallen. Spoor de oorzaak van je overgewicht op en ga daar mee aan de slag. Dat is voor iedereen anders. Je mag in elk geval stoppen met calorieën tellen, crash diëten of alleen maar shakes nuttigen. Hiermee vertraag je juist jouw stofwisseling (schildklier), en het helpt je niet om de gewenste kilo’s kwijt te raken.

In veel gevallen is er een hormonale disbalans die ervoor zorgt dat je nauwelijks kan afvallen of direct weer aankomt. Deze hormonale disbalans kan er ook voor zorgen dat je de hele dag aan niets anders kan denken dan aan eten. Of net zo vervelend, een sterke zoetbehoefte hebt. Hier is wat aan te doen! Blijf jezelf niet kwellen!

Gezonde huid

Huidklachten kunnen je tot wanhoop drijven! Zeker wanneer het jeukt en zich openbaart in je gezicht of hals, zoals:

• Eczeem
• Acne
• Psoriasis
• Jeukende huid
• Droge en rode huid
• Snel verouderende huid
• Overpigmentatie

Je huid weerspiegelt de conditie van je inwendige organen. Voeding en leefwijze zijn van grote invloed op je huid. Daarnaast zie je vaak een disbalans van darmflora, nieren en/of hormoonhuishouding. Erfelijkheid, infecties, allergieën en stress spelen natuurlijk ook een rol. We zoeken het tot op de bodem uit en laten je huid weer stralen.

Tot slot: wat is bioresonantie niet?

Tijdens bioresonatie wordt u op geen enkele wijze gediagnostiseerd. Ook volgt er geen behandeling met medicatie. Wel kan een aanvulling met supplementen en/of aangepaste voeding geadviseerd worden. Er zal geen advies gegeven worden omtrent medicatie, dat is voorbehouden aan u in samenspraak met uw arts. Bioresonantie mag en zal dan ook nooit de plaats van regulier medisch onderzoek en behandeling innemen.