Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie is erop gericht om middels de juiste voeding de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Gezondheidsklachten kunnen ontstaan als het lichaam niet in balans is. Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van (en niet op het bestrijden van de symptomen). Passend individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is.

Eet je beter

Lichamelijke klachten, zoals intense moeheid, hoofdpijn, last van je darmen en acute huiduitslag zijn klachten die je belemmeren in het dagelijks leven.

Ieder mens (en iedere lichaamscel) heeft goede voeding nodig om optimaal te functioneren. Met de juiste voeding en eventueel door het nemen van supplementen is het mogelijk om je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Welke voeding past bij jou?

Tegenwoordig worden we overspoeld met informatie over voeding. Iedereen begrijpt wel dat voeding een grote invloed heeft op je algehele welzijn. Het vervelende is dat niet alle adviezen voor iedereen van toepassing zijn. Welke voeding is goed voor jóu? En waarom?

Voeding is persoonlijk

Gelijke voeding kan op twee verschillende personen een totaal andere uitwerking hebben. Jouw moeder reageert misschien prima op het eten van salades en rauwkost, maar voor jou kan de vertering ervan echt te zwaar zijn. Zo zijn er vele stoffen die inwerken op ons spijsverteringssysteem. De één vaart er wel bij, de ander ervaart een ongunstige invloed op darmflora met overgevoeligheden en allergieën als gevolg. Een grote troost: iedereen heeft een bepaald voedingspatroon dat bij hem of bij haar past.

Een tekort aan belangrijke voedingsstoffen verzwakt je immuunsysteem.
Hierdoor krijgen ziektes en bacteriën de vrije hand. Ik kan je helpen met jouw zoektocht naar een optimaal voedingspatroon.

Wat zijn de verborgen oorzaken van jouw klachten? Eet je wel voldoende gezonde vetten? Wat doe je met koolhydraten en wat eet je om op je gezonde BMI gewicht te blijven of komen? Een juist voedingspatroon is de fundering van je gezondheid en brengt het hormoonsysteem in balans. Jouw voeding moet alle grondstoffen bevatten die jíj nodig hebt voor jouw energieproductie. In de kern zijn alle vitale processen van je lichaam afhankelijk van de stoffen die je uit je voeding haalt. Met de juiste voeding is jouw lichaam in staat om alle werkbare stoffen op te nemen en om te zetten in een soepele spijsvertering. Uiteindelijk ben je niet wat je eet, maar wat je verteert.

Iedereen is uniek

Ik wil je op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Daarmee doel ik op een energieke, levendige en vitale JIJ. Je eigen authentieke IK met veel energie, een hogere weerstand en een aantrekkelijk en fit lichaam, waarbij afvallen praktisch vanzelf gaat. (Voor jong en oud.)

Methodiek

Ik breng jouw eetpatroon en leefstijl in kaart met behulp van een voedingscheck.

Je krijgt inzicht in je huidige voedingspatroon. Welke voeding doet jouw lichaam goed en welke factoren zorgen ervoor dat je je niet fit voelt of klachten hebt? Waar kun je nog verbetering aanbrengen? Ik zoek het verband en geef voedingsadviezen die ervoor zorgen dat jouw vetverbrandingsmechanisme wakker wordt geschud. Met behulp van je eigen DNA val je ook nog eens succesvol af.

Na dit consult kun je direct aan de slag met de juiste voeding, leefstijltips en recept-ideeën.

Welke resultaten kun je verwachten?

• Een sterke darmwerking zodat je je minder snel moe en futloos voelt na het nuttigen van een maaltijd. Bijkomend voordeel is dat je voeding minder snel wordt opgeslagen als vet.
• Een sterkere weerstand tegen schadelijke bacteriën, infecties en virussen zodat je niet meer uit het veld wordt geslagen door een koutje.
• Je energieniveau gaat omhoog. Door blokkades te verwijderen zal je lichaam jou veel meer energie geven. Je krijgt een energieker leven op een natuurlijke en gezonde manier.
• Je krijgt een betere huid zodat je er niet alleen jonger uitziet, maar je ook zo voelt. (Ook de mensen om je heen zullen dat merken 😉 )
• Je gaat een grote stap zetten om gezond en vitaal oud te worden. Zie het als een investering in je gezondheid.
• Je zult geen last meer hebben van vervelende eetbuien waarin je snakt naar suiker en zoetigheden. Hierdoor krijg je grip op je voeding en je gewicht.

Psyche en voeding

De impact van de darmflora/darmbacteriën op ons brein is groter dan je denkt. De conditie van de darmen heeft enorme invloed op je lichamelijke gezondheid en je geestelijk welzijn. Dit inzicht wordt wetenschappelijk steeds steviger onderbouwd.

Vroeger dachten wij dat al die microben vooral van invloed waren op de voedselvertering en verwerking. Dat de darmen ons tegen infecties beschermden via het immuunsysteem was bekend. Inmiddels weten we dat de darmen de werking van onze hersenen veranderen en ons denken beïnvloeden.

Slecht functionerende darmen maken onze psyche ‘ziek’. Een onvolwaardig of ongebalanceerd voedingspatroon zorgt voor een verhoogde oxidatieve belasting van het lichaamseigen antioxidantsysteem. Dit maakt het lichaam gevoeliger voor ontstekingen, heeft een negatief effect op de algehele gezondheid en zal invloed hebben op het psychisch welbevinden. Zo kun je stoornissen als depressies, angst, ADHD/ADD en verslavingen verbeteren

Kom langs!

Ons voedingspatroon is de afgelopen 50 jaar drastisch veranderd, terwijl onze genen gelijk zijn gebleven. Ernstige tekorten in je vitaminen en mineraalhuishouding kunnen voor emotionele problemen zorgen die niet nodig zijn.

Tijdens de consulten gaan we kijken waar en hoe jouw voedingspatroon aangepast kan worden. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van orthomoleculaire wetenschap en bioresonantie. Mijn consulten zijn toegankelijk voor zowel volwassenen als kinderen.